FAQ

Montiranje automatskog čistača 28001 i 28005

Ukoliko Vaš automatski čistač bazena ne radi pravilno na primer: jedva se kreće, kreće se samo u jednom pravcu ili se uopšte ne pomera, prvo proverite da li je proizvod pravilno povezan. Pratite sledeće korake radi provere u povezivanju proizvoda:

Proverite da li je automatski čistač prikačen za ulazni otvor na bazenu

Automatski čistač se povezuje na otvora bazena gde se voda iz pumpe vraća u bazen. Čistač bazena neće raditi ukoliko je povezan na otvor gde se voda povlači u pumpu vec samo i isključivo ukoliko je povezan na otvor bazena gde se voda iz pumpe vraća u bazen. Ova sila stvara efekat usisavanja u čistaču, što dovodi do njegovog pomeranja i čišćenja bazena.

Pravilno priključite automatski čistač

Korak 1:

Postavite automatski čistač na dno bazena

Korak 2:

Potpuno potopite crevo
Prvo potopite u vodu automatskog čistača a zatim i crevo

Korak 3:

Tek kada je crevo potpuno potopljeno u vodu, priključite ga na na otvor bazena gde se prečišćena voda vraća nazad u bazen.

Da li su povezivanja ispravna?

Automatski čistač bazena je namenjen za bazene sa priključnim crevima veličine 38 mm. Ukoliko želite da povežete automatski čistač na bazenom čiji su priključna creva veličine 32 mm, biće Vam potreban dodatni adapter. Adapter koji Vam je potreban možete naći pod brojem rezervnog dela 12486.

Ukoliko se problem nastavi, molimo Vas da kontaktirajte lokalni servisni centar za dalju pomoć.